Performance

Att ta en scen, plats eller situation i besittning ställer krav. Lars Gustaf Anderssons mening är att skapa en dissonans mellan framförandet och verket.

 

Med förkärlek söker han sinnesstämningar i det rum eller den situation framträdandet sker.

Ombra Mai Fu´ – Opera

Aldrig har det funnits någon skugga – det är den svenska översättningen av Ombra Mai Fu´, arian ur operan Xerxes av Georg Friedrich Händel.  
 

Stroferna ur arian har varit inspirationskällan till de opera- och videoverk som Lars Gustaf Andersson skrivit, producerat och regisserat.  

 

 

Operans inledning och bärande libretto - ”Löften” framfördes av operasångarna Aurora Wedell Borg och Charlie Borg från Göteborgsoperan.

Orgelmusiken framfördes av Staffan Björklund Jullander var en komposition tillsammans med Lars Gustaf Andersson. Videoverket
”Som Prisar Skuggan” följdes därefter av 15 videoverk från koret.

I Want To Hold Your Hand

Runt 2004 började Lars Gustaf Andersson tillsammans med konsertpianisten Lars Hägglund att söka konstnärliga uttryck på scen. Man fann ganska snabbt starka band till Beatles sångtexter.

På ett avskalat och neddraget tempo har man lyckats få lyriken att framträda med starkare nerv till textinnehållet. 
900 Roses

En del i projektet Hotel Stadt. Utdelning av 100 rosor i samband med utställningen på Borås Konstmuseum 2007.

 

Se mer under Video & Foto. Bilder och installation från den katastofala hotellbranden som tog fler än 20 ungdomars liv.

Bilderna och installationen är en hymn och hyllning till de omkomna och de sörjande. Motivet visar där polisens brandtekniker tror att branden började.
100 rosor delades ut på Konstmuseets terrass och resterande 900 som en installation framför bilden där branden startade.